dinsdag 17 juli 2012

Frankrijk



Zondagavond zijn we thuis gekomen na twee weken Zuid Frankrijk. Zucht...
Op vakantie kwamen we tot de conclusie dat twee weken vakantie effectief voor mij maar 2 dágen vakantie zijn. De eerste week moet ik nog zien te ontkoppelen, dan ben ik twee dagen relaxt en dan begint de buikpijn al, omdat het einde alweer nadert en het aftellen is begonnen (en dan hebben we het over de pre-vakantiestress die er aan vooraf gaat nog niet gehad...). Kortom, twee weken is natuurlijk heerlijk, maar veeeel te kort.
En als ik dan naar buiten kijk, denk ik alleen maar 'Wat doen we dan nu toch weer hier?'. Het is krap 14 graden en het regent heel de dag? Daar was het ruim het dubbele en ziet de hele wereld er een stuk leuker uit.
Sommige mensen vinden de Franse mentaliteit verschrikkelijk, ik hou er van (uitzonderingen daargelaten natuurlijk).
Fransozen zijn veel relaxter. Zelfs al staan ze tijdens het vakantieseizoen dagelijks in een ellenlange file, zij blijven rustig. Ook als ze rechts of links gepasseerd worden, ze, op een van de vele, rotondes gesneden worden of als er (veelal een buitenlander) voor hun de weg op schiet, blijven claxoneer- en scheldpartijen en middelvingers achterwege. En als je er gevoelig voor bent, ga je daar heel snel in mee. Zo dus ook Joep, hij is ineens niet te beroerd om iemand in te laten voegen en bij ieder zebrapad stopt hij heel galant om iedereen over te laten steken. Het is zelfs zo erg dat hij vol in de remmen schiet zodra hij in zijn ooghoeken ook maar een potentiële oversteker signaleert. Best irritant af en toe, maar galant is het wel, dat moet ik hem nageven.
De Fransozen zien er ook allemaal stuk voor stuk (uitzonderingen wederom daargelaten uiteraard) mooi uit. Vaak heel simpel, maar wel met klasse. Het is ook veel makkelijker bij 30 graden om je 's ochtends aan te kleden, maar daar kan ook zo veel meer. Sommige kleding die ik daar draag, daar zou ik hier bij wijze van spreken de deur nog niet mee open doen, want dan wordt je van top tot teen beoordeeld met een blik in de ogen die boekdelen spreekt. Dus laten we de Albert Heijn maar helemaal niet overwegen! Daar kun je wel in een kort rokje en op slippers naar de supermarkt, hier peins ik daar nog niet over! Je wordt in Zuid Frankrijk niet beoordeeld op je kleding, hooguit gecomplimenteerd. Degene die je wél bekijken, zijn de buitenlanders.
En dan wat ik helemaal zo prachtig vind: in iedere winkel, of je nu de buurtsuper binnenstapt of een winkel waar het personeel al aan het puntje van je neus ziet dat je ze écht geen omzet gaat opleveren, ze begroeten je overal met een keurige 'Bonjour madame'. Een verademing vind ik dat in vergelijking met het lompe 'hoi' dat je hier in Nederland vaak te horen krijgt als je binnen komt! Daar kunnen wij nog iets van leren!

Het moge duidelijk zijn; ik hou van Zuid Frankrijk en ik zou maar wat graag nog veel langer in Zuid Frankrijk zijn willen blijven. Sterker nog, ik zou er wel willen wonen!



dinsdag 10 juli 2012

Pasta




Vandaag aten we weer lekker pasta. Pasta met kaassaus. Niks zo makkelijk als dit en de kinderen eten er hun vingers bij op (ook wel eens leuk).
Hoewel de saus steeds verder wordt uitgekleed, zo mocht er eerst nog ham in, maar ook dat mag tegenwoordig niet meer, eten ze dit in ieder geval zonder mokken en discussie. Er wordt zelfs 2 of 3 keer opgeschept?!
Alleen, ik krijg het echt iedere keer voor elkaar om de pasta te laten overkoken. Mijn trucje dat werkt om te voorkomen om mijn aardappels te laten overkoken, werkt niet bij pasta. Werkelijk iedere keer is het raak. Nu kan ik dat natuurlijk oplossen door er met mijn neus op te blijven staan, maar dat is nou ook weer niet optimaal.
Dus als iemand een tip heeft? Graag!


maandag 9 juli 2012

Hondengehoor




Sinds een weekje of anderhalf hebben we een nieuwe wasmachine, zoals ik al meldde.
Blij dat hij doet wat hij moet doen, heb ik echter toch één hele kleine klacht. Buiten het feit dat hij een halve dag de tijd neemt om één was te draaien (deed mijn oude er ook zo lang over?!), geeft hij tijdens het wassen af en toe heel hoge geluiden.
Een kielzog die daar iets van vindt natuurlijk, maar ik heb volgens mij een hondengehoor, dus bij mij klinkt dat echt als een heel scherp piepgeluid. Niet fijn!
Ik wil niet zeuren natuurlijk, want waar zouden we zijn zonder wasmachine, maar ik hoop eigenlijk wel dat het nieuwigheid is en dat het over gaat...


zaterdag 7 juli 2012

Kikkers



Wij hebben in de tuin een afvoerputje. Zoals zo vele natuurlijk. Maar we hebben er ook kikkers in zitten...
De kinderen vinden het dus ook maar wat interessant om het putje open te maken en kikkers te spotten (waarom in hemelsnaam?). Het liefst willen ze ze er natuurlijk ook uithalen. Persoonlijk vind ik dat wat minder...
Vorige week stond Valentijn ineens binnen voor mijn neus met in zijn handen zo'n ding. Maar ja, drie keer raden wat er gebeurt als je je handen open doet om hem aan mij te laten zien... Precies, dan maakt het kreng gebruik van de gelegenheid en springt weg. En zo had ik dus een kikker onder de bank.
Joep was buiten en ik was daar ook ineens? Goh, stond ik net niet nog binnen? Op mijn 'allervriendelijkst'  heb ik Joep gevraagd om die kikker even onder de bank uit te komen halen!
Vandaag hingen de kinderen weer boven het putje en tilde het rooster weer op. 'Kijk mama, kikkers!'. Ja, schat, prachtig. Doe je het rooster er weer even op??
Bbrrr!


donderdag 5 juli 2012

Kraan




Vorig jaar kreeg ik het op m'n heupen. Ik wilde een andere keukenkraan. Zo'n stoere met een aparte douchekop. En als ik eenmaal iets in mijn kop heb...
Dus die kraan kwam er! En het stoerste (vind ik persoonlijk), dat ik hem zelf heb gemonteerd!
Alleen, nu na een jaartje of 1½ (denk ik), ben ik hem echt zo meer dan beu! 
Ik gebruik dat douchegedeelte gewoon echt nóóit en het irritantste van alles, hij hangt altijd precies in het zicht!
De oude kraan is natuurlijk al lang weg en eigenlijk durf ik het ook niet goed tegen Joep te zeggen (hoewel hij het toch weet als hij dit leest natuurlijk...).
Maar...ik heb al weer een nieuwe gezien! De Quooker Fusion! Een gewone mengkraan en kokend-water-kraan in één! Die moet ik, als echte theedrinker natuurlijk hebben. Helemaal top! 


maandag 2 juli 2012

Even Apeldoorn bellen...


Vandaag komt er met de post een brief van het RDW.
Ik ben blijkbaar in overtreding. Mijn auto schijnt niet verzekerd te zijn?! Ik krijg het er bijna benauwd van. De brief liegt er niet om, dus of ik even heel rap actie wil ondernemen, want anders ben ik strafbaar. Oeps, sorry hoor.
Dus bel ik de verzekeringsmaatschappij. Drie kwartier later en de helft van de medewerkers gesproken te hebben, krijg ik het pas echt benauwd. Ik lijk ineens met een andere meneer getrouwd te zijn en mijn auto is in geen velden of wegen te bekennen?!
Maar, eind goed, al goed. Ze blijken twee cijfers omgedraaid te hebben. Pff, gelukkig maar. Mijn auto is terecht en het wordt gecorrigeerd.
Ik blijf op vrije voeten en hoor weer bij mijn eigen Joepie.

Typisch geval van 'even Apeldoorn bellen'....


zondag 1 juli 2012

Vissen



Olivier heeft een nieuwe hobby; vissen! Hij heeft er vandaag kennis mee gemaakt en is niet meer weg te slaan bij de hengel.
Hij ving vanmorgen dan ook in no time 3 vissen.
Valentijn niet, die hield het na 2 minuten al voor gezien. Niet vreemd, want bij vissen moet je stil zijn, stil zitten en wachten. En daar is hij duidelijk niet voor in de wieg gelegd (voor geen van de drie genoemde onderdelen). En het feit dat je dan ook nog eens niet om de 10 seconden iets lekkers krijgt, was de druppel. Vissen is dus niets voor hem.
Olivier wel. Vol overgave. Iedereen moest ook stil zijn en alleen op fluisterniveau sprak hij zelf en mochten wij, bij uitzondering, iets zeggen.
Joep adviseerde Olivier een pet op te zetten en dan wel achterste voren. Dan denken de vissen dat je weg gaat... Dat is nou typische Joep humor!