dinsdag 28 april 2015

Kudde gedrag




Ik zit doelloos wat te zappen. Niks op tv en toch weigeren de televisie uit te zetten... En dan ga je dus zappen.
Toch niet voor niks, want ik belandde op National Geographic bij het programma 'Mind Games'.
Echt fan-tas-tisch! Lachwekkend maar tegelijk eigenlijk te sneu voor woorden.

Het programma liet namelijk precies zien hoe wij, simpele burgers, ons bewegen, en staande houden, in ons leven/de maatschappij. Hoe wij slaapwandelend het leven leven, zonder zelf na te denken of zelf keuzes te maken (uitzonderingen, van inmiddels wakkeren, daar gelaten uiteraard).

Een paar tests uit het programma:
Een collegezaal vol met een spreker van naam die een lezing houdt (ingehuurd!).
Hij doet zijn interessante verhaal, maar halverwege gaat hij over op een deel dat werkelijk kant noch wal raakt. Zinnen kloppen niet, de inhoud gaat serieus nergens over en zo praat hij zijn tijd verder vol. Bij dat tweede deel zíe je het publiek de wenkbrauwen fronsen, elkaar aankijken en je hoort ze bijna denken dat die kerel niet spoort. Iedereen blijft de lezing echter netjes uitzitten.
Zodra de beste man klaar is, staan er 2 mensen op en beginnen enthousiast te applaudisseren. En wat doet de rest? Zij staan ook op en geven de man een enthousiaste staande ovatie....

Achteraf wordt de menigte gevraagd waarom ze de spreker een staande ovatie gaven. Tja, ze zullen het wel niet goed begrepen hebben wat hij vertelde, want die 2 (ingehuurd!) waren zó enthousiast...
Met andere woorden: men volgt gehoorzaam om niet af te wijken, om bij 'de kudde te horen'.

Nog een test: Een bord met een streep. Een tweede bord met 3 strepen. Welke van de drie strepen is even groot als de streep op het eerste bord?
En serieus, het was meer dan overduidelijk wat het goede antwoord was.
Een groep van 20 (ingehuurd!) geeft eerst antwoord. Van de 20 geven er 19 een foutief antwoord. Nummer 20 geeft het goede antwoord. Dan volgt er iemand die van de straat is geplukt.
Je ziet haar twijfelen. Toch kiest ze het antwoord dat het merendeel geeft. Het foute antwoord dus!
Nadien geeft ze toe dat ze eigenlijk wel wist dat ze een fout antwoord gaf, maar ja, de rest hè...

Ook hier weer is niet buiten de groep willen vallen, bang zijn op te vallen, bang 'anders' te zijn de rede om de kudde blind te volgen. Want als je je veilig wilt voelen, blijf je in de kudde.
We hebben allemaal geleerd te volgen. Niet zelf na te denken. Geen keuzes te maken die afwijken. Niet verder te kijken dan onze neus lang is.

En zo waren er nog meer merkwaardige tests. Maar wat ik dus wil zeggen; zo gaat het dus met alles! We volgen de kudde. Geloven wat ons verteld wordt, omdat de meerderheid dat doet. En dus zal het wel waar zijn...
We nemen gedrag, denkwijzen, waarheden aan omdat we volgen. Niet omdat het waar is, maar om niet 'anders' te zijn, om 'in het plaatje te passen'. Om geen weerstand te krijgen. Om niet afgewezen te worden....
Uiteindelijk gaan we ook zelf geloven wat we volgen en keuren we iedereen die 'anders' is of andere dingen denkt, kiest/doet, zegt of gelooft af. Omdat iedereen dat doet...

Anders (zelf..) denken ís ook lastig. Dat hebben we niet geleerd. Maar grijp de kans als je een andere manier van kijken wordt aangereikt...
Want pas als je anders kijkt, zie je meer.


Verder kijken?
Thrive movie




woensdag 22 april 2015

Collecte





Ding-dong....
Nou ja, bij wijze van spreken dan. Wij hebben namelijk zo'n ouderwetse trekbel waar je, als iemand er een goede hengst aan geeft, van schrik een salto achterover maakt.
Maar goed, er belde dus iemand aan.

Zucht, weer een collectant.
Een jong, dit keer, meisje. Ik heb daar een hekel aan. Niet aan dat meisje hoor. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het bewonderenswaardig en heb respect voor de mensen die dit werk op zich nemen, maar ik vind het niet fijn. Zo ook niet om bij de supermarkt in een fuik te lopen.
In de meeste gevallen is het ook voor Verweggistan, want kijk ons eens goede rijke westerlingen zijn, terwijl ik dan denk: 'kijk eens om je heen! Help onze buren, dorps-/stadsgenoten die het moeilijk hebben'.
Bovendien zijn de doelen (ze lijken ook steeds weer iets nieuws te verzinnen) vaak, tja hoe moet ik het zeggen? In ieder geval, voor veel waar ze geld voor komen vragen (áls het al op de juiste plaats terecht komt of er geen dikke bonussen of over de top salarissen*... van worden uitgekeerd...), zijn al lang en breed oplossingen. Buiten de farmaceutische industrie om misschien, maar zéker niet met minder kans van slagen (in tegendeel zelfs!). Alleen krijgt die 'markt' geen kans, wordt de alternatieve geneeskunde zwart gemaakt, wordt er geen geld voor wetenschappelijk onderzoek voor vrij gemaakt. En waarom niet? Omdat, als bewezen en algemeen erkend wordt dat producten uit de alternatieve geneeskunde werken, er niks meer te verdienen valt voor de farmaceutische industrie, voor de poppenspelers.
Inmiddels is echter al wel lang en breed bewezen én aangetoond dat reguliere medicatie lang niet (zelden zelfs) toereikend is, maar.... pas als je alles hebt geslikt dat er te krijgen is en alle mogelijke onderzoeken en behandelingen hebt ondergaan, mag je op je sterfbed zeggen dat je alles hebt geprobeerd...
Werkelijk een gemiste kans!
Volgens mij is mijn punt nu wel duidelijk.

Maar goed. Deze keer was het een leuk grietje van een jaar of 19 of 20 (ik ben niet zo goed in leeftijd gokken) die voor de deur stond. Ze hield een leuk verhaal en geloofde er ook zelf in.
Toch moest ik haar teleurstellen, want ik doe niet mee.
Ik legde haar ook uit waarom niet. En ze zette het niet eens op een rennen!! Ze was één en al oor en wilde eigenlijk wel meer weten. En dus gaf ik haar de link naar Thrive movement. Op die site is een film te zien (al eerder over gehad) die in 2 uur eigenlijk wel zo ongeveer je hele leven op zijn kop zet. Die je zienswijze op de wereld verandert en je de ogen opent!
Ze schreef de link op (ik had er haar nog veel meer kunnen geven, maar wilde haar niet verder overrompelen, dus dit leek me een goede, allesomvattende, site/film om als startpunt te hebben voor het geval ze verder wilde graven) en ging zéker kijken. Ik was blij!

Hopelijk gaat ze het ook delen met leeftijdgenoten en gaan ze zélf nadenken en er over praten en niet alles, dat we voorgeschoteld krijgen, meer zomaar voor waarheid aannemen....

Misschien moet ik dit soort acties eens wat vaker aan mijn voordeur doen! Wie weet schrik ik ze dan wel af en kom ik op een zwarte lijst van 'Gevaar! Aanbellen op eigen risico'. Of zo...
En anders geeft het me de kans om weer iemand wakker te maken en de sneeuwbal verder te duwen. Want zoals al in een eerdere blog geschreven:


en de toekomst te veranderen!

Ik weet niet hoor... Wat (wie..) is hier nu precies het goede doel?



zondag 19 april 2015

Brownie





Gisteren hadden we vrienden te eten.
Als 'toetje' gingen we brownie maken. Olivier smeekte me een paar weken geleden bij de Eko Plaza om het te kopen en vandaag vond ik een mooie gelegenheid om hem te gaan maken.
Normaal gesproken maakte ik echt super lekkere brownie met een pak van de Albert Heijn, maar ja, biologisch tegenwoordig hè? Dus, brownie van de Eko...

Het was zo gepiept. Boter zacht kloppen, 3 eitjes er bij, 50 ml melk en natuurlijk de inhoud van het pak Joannusmolen.


Het geheel in een bakvorm, 30 minuten in de ove (dat tot ergernis van de kinderen wat langer werd...) en klaar was Klara! Kind kan de was doen.

Maar, ik hield mijn hart vast, want hoewel de kinderen stonden te stuiteren en niet konden wachten om aan te vallen, zijn we natuurlijk wel best een beetje kritisch, want we zijn niet de makkelijkste (je zou ook kunnen zeggen dat we zeikerds zijn, maar ik geef de voorkeur aan het woord 'kritisch'...).

En dan, ein-de-lijk mochten ze een stukje.
En lekker dat ie was!! Echt helemaal top!
Daarna begonnen de smeekbedes voor nóg een stukje, werd er al geroepen dat ze hem ook voor hun verjaardag wilde maken (note: duurt nog minstens 6 maanden...) en dat ze hem echt heeeeel lekker vinden!!
Ja, dat was inmiddels duidelijk.
Maar ik moet toegeven, wij vonden hem ook allemaal lekker. Dus check, weer iets op ons lijstje van fijne biologische producten!
Zo blijft ons biologische leven toch gewoon heel er leuk.

Toen ik de kinderen 's avonds laat nog een kus ging geven, zei Olivier, slaapdronken, nog een keer dat hij de brownie erg lekker vond.
Staat genoteerd schat!

We vinden binnenkort vast wel weer een excuus om er eentje te maken....




donderdag 16 april 2015

9/11




Ook wel eens getwijfeld aan 9/11?
Vast wel. Toch?
Ik wel in ieder geval. Al vanaf het begin.
Maar het uitspreken van die twijfel is lastig. Want, waarop baseer je je twijfels? Gevoel? Logisch verstand?
Het tegenspreken, of het op zijn minst in twijfel trekken, van wat men ons voorhoudt, verteld, wil laten geloven, levert weerstand op. Want men wil niet dat er aan hun 'veilige leventje' getornd wordt. Men wíl het niet geloven, want wat blijft er dan over van ons beeld van de wereld.
En ik wil niet 'raar' gevonden worden of het gevoel krijgen dat men denkt 'heb je háár weer'. En dus houdt je je mond.

Maar via mijn blog richt ik me tot een ieder die wel meer wil weten, die ergens deep down altijd heeft geweten dat er iets niet klopte, die vindt dat de wereld (en haar slachtoffers) recht heeft op de waarheid, die wakker wil worden....

En zo nu dus 9/11....
Vandaag, donderdag 16 april 2015 20.00 uur, spreekt Richard Gage aan de TU in Delft alwaar hij zal beweren dat de Twin Towers op 11 september 2011 zijn ingestort door gecontroleerde explosies en niet door het smelten van de stalen constructie!

Richard Gage is één van de 2300 (!) architecten en wetenschappers achter de organisatie AE911Truth die op basis van hun technische achtergrond zeggen dat de torens zijn ingestort met behulp van explosieven.

Dus:

Vergeet om 20.00u de flauwekul van het NOS journaal en
KIJK DE LEZING VAN RICHARD GAGE



Of kijk deze (een bijna uur, maar meer dan de moeite waard, durende) film. Kijk en oordeel zelf.











dinsdag 14 april 2015

Kweekvis





EET JIJ GEEN VLEES?! Uuhhh nope, nooit gedaan.
NOOIT GEDAAN? ECHT NIET?! Uuhhh, nope. Ik kreeg het al toen ik klein was niet weg en nu eet ik het alleen als het niet anders kan. Niet uit principe (hoewel ik, sinds ik volwassen schijn te zijn, wel heel anders tegen vlees aan kijk en er dus ook inmiddels wel een stuk bewuste keuze bij zit), maar ik vind het ook gewoon niet lekker (ik kreeg het nooit weg, zoals ik al zei...).
O, MAAR DAN EET JE ZEKER WEL HEEL VAAK VIS? Uuhhh, nope dus, eigenlijk ook niet.
OH?

Inderdaad geen vlees en geen vis en tóch (of waarschijnlijk juist daarom...) ben ik gezond en nooit (zelden) ziek.
Want je wilt niet weten wat er allemaal in vis zit!
Je móet vis eten, roept iedereen om je heen. Vis is gezond! Vette vis zoals zalm bijvoorbeeld, helemáál! Die vetten en andere gezonde ingrediënten heb je nódig!
Eens! Als je tenminste goede vis hebt! Want 90% van de tijd heb je geen idee wat je in je pan of oven mikt. Want 90% van de tijd is het namelijk kweekvis! En die is alles behalve gezond!
Die prachtige roze dikke zalmmoot? Iiieeekkkk! Wist je dat zalm helemaal niet roze is?!
En heb je wel eens zo'n verschrikkelijk stinkende vishal bezocht waar de vissen je met open ogen én bek(!) liggen aan te kijken? Die open bek is echt niet uit bewondering voor zijn passanten! Hij kon hem gewoonweg niet meer dicht krijgen vanwege alle gif die in het water waarin hij 'leefde' werd gegooid en die hij dus binnenkreeg! En jij dus ook als je hem opeet!
Maar het gaat hier niet alleen om zalm, ook over tilapia filets en vele andere soorten die in de schappen liggen.

Nou at ik al zelden vis (of vlees), maar ik let nu wel nóg beter op voor ik iets kies, koop of bestel.
Wild gevangen vis is namelijk wel iets anders dan gekweekte vis!
En deze informatie is niet uit mijn duim gezogen. Lees verder, kies bewust en vertel het verder!

Citaat van DutchAmazingNewsBlog:
In Noorse viskwekerij spartelen honderdduizenden zalmen door elkaar.
Undercoverbeelden tonnen hoe mannen in witte pakken producten in het water gooien. Het zijn pesticiden, die de zalmen moeten beschermen tegen ziekte en parasieten. Maar de mannen dragen ook gezichtsmaskers, omdat de producten het menselijk zenuwstelsel aantasten. Een paar weken later liggen deze vissen op onze borden als fijne stukken Noorse zalm.

Lees verder

Citaat van Wakker Dier:

Het leven van een kweekvis

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vissen pijn, stress en angst waarnemen. Toch bestaat er geen regelgeving die het welzijn van vissen beschermt, niet voor wildgevangen vis en niet voor kweekvis. Het vissenleed in de kweekvisserij is enorm. In Nederland wordt paling, meerval, claresse, tilapia, snoekbaars, tarbot, steur en tong gekweekt. Ze leven in gesloten systemen: grote tanks met heel veel vissen. In het wild leggen ze enorme afstanden af. Zo zwemt de paling twee keer in zijn leven van de Sargassozee naar Europa, een afstand van ongeveer 6.000 km. In de Nederlandse vistanks is er amper ruimte om te zwemmen. Zo is er per meerval van 1,25 kilo bijvoorbeeld slechts 3 liter water om in te zwemmen. Door ziektes, kannibalisme en stress is de sterfte onder kweekvissen groot. Bij de meerval sterft 10 tot 20 procent vroegtijdig, bij de paling loopt dit op tot wel 50 procent.
Lees verder

Citaat over Sushi van A Healthy Life:
De vis
Vis is op zich gezond. Veel mensen klagen over de aanwezige kwik, maar dat is niet het hoofdprobleem. De kwik wordt door de aanwezigheid van selenium amper opgenomen. Het hoofdprobleem is dat het hier om kweekvis gaat. Kweekvis kan hormonaal worden behandeld met o.a. testosteron. Ook krijgt kweekvis preventieve antibiotica. Daarnaast krijgt kweekvis voor een deel graan te eten. Door de graan wordt het niet een bron van omega 3, maar van omega 6 en deze omega werkt ontstekingsbevorderend. Een kilo kweekvis krijgt gemiddeld zes kilo wilde visjes als voer te eten, wat trouwens niet echt milieuvriendelijk is.
De krab in sushi is overigens gewoon Surimi. Surimi is nepkrab dat wordt gemaakt van visresten samen met zetmeel, eiwit, zout, plantaardige oliën, sorbitol, suiker, soja-eiwit, kruiden, kleurstof en smaakstof. Veel kweekvis bevat wel omega 3 maar dit is al deels geoxideerd omdat het voer van slechte kwaliteit is zoals gebroken lijnzaad. Dit is goedkoop in aanschaf, maar helaas al geoxideerd voordat het geconsumeerd wordt. Geoxideerde vetten zijn schadelijk voor de gezondheid.
Lees verder


Citaat van VTM.be:
In gekweekte vis zitten vijf keer meer dioxine, PCB’s en andere schadelijke stoffen dan in ander voedsel. Dat komt omdat gekweekte vis wordt gevoederd met visafval dat hoge dosissen etoxyquine bevat. Onderzoekster Victoria Bohne ontdekte het en publiceerde een rapport over dit type pesticide: “Iedereen ging ervan uit dat dit een veilig product was. Maar de stof is gewoon giftig”, zegt Bohne. Ze mocht uiteindelijk haar bevindingen niet publiceren, onder druk van de industrie.  
Lees verder


Citaat van Healthy Bytes:
Hier nog wat andere pesticiden die in de vissen belanden: cypermethrine, deltamethrin, emamectine, taflubenzuron en azamethifos. Deltamethrin is ‘giftig voor waterdieren, in het bijzonder vissen’. Azamethifos wordt bij gekweekte zalm gebruikt voor de bestrijding van zeeluis. De stoffen zijn irriterend voor de ogen, huid en luchtwegen en gevaarlijk voor het zenuwstelsel.
In zalm worden hoge concentraties arseen, pcb’s, dioxines, dieldrin en toxafeen gevonden. Dieldrin en toxafeen kunnen schadelijke effecten hebben op het centraal zenuwstelsel, met als gevolg beven en stuiptrekkingen. De zalm slaat gif in zijn vet op, waardoor soms tot negen miljoen keer meer sporen van giftige stoffen in de zalm worden gevonden dan in het water waarin ze zwemmen.
Zonder kleurstoffen zou de zalm er asgrijs uitzien. De mooie roze kleur dankt de vis aan de kleurstoffen astaxanthine (E161j) en Carophyll, gemaakt door farmareus Roche. Sinds 1 juni vorig jaar mag slachtafvalweer in het voedsel van zalmen worden gedraaid. Dat was sinds de gekkekoeienziekte verboden.
Lees verder



En ook best schokkend: Bron: Kijk bewust


Doe er mee wat je wilt. Maar ik hoop dat je beseft dat niet alle vis gezond is...
Hou je ogen open en kies/koop bewust!



Wat is nog verantwoorde vis?:
- Bezoek de site Goede vis
- Veel supermarkten verkopen ook wilde vis. Te herkennen aan het volgende logo:


vrijdag 10 april 2015

Lever-/galblaasreiniging


Geen foto deze keer, geloof me, daar zit niemand op te wachten....


Gisteren/vandaag mijn tweede kuur.
Een lever- en galblaasreinigingskuur volgens Andreas Moritz. Waarom? Nou, ik was op zoek naar nog meer informatie over MMS (kom ik op terug) toen iemand me adviseerde een lever-/galblaaskuur te doen. Er is namelijk iets waar ik al een eeuwigheid van af probeer te komen, maar tot op heden zonder resultaat. En deze, niet al te lastige kuur, sprak me daarom wel aan.

Ik zal je er niet al te veel mee vermoeien (..), maar ik ben al eeuwen moe. Ik sleep mezelf door dingen heen en als ik ergens op af moet bedenk ik vooraf al weer hoe, waar en wanneer ik die tijd weer in kan halen. VerMOEiend dus.... Ik heb echt al vanalles geprobeerd. Zélfs B12 injecties en als je weet hoe bang ik ben voor naalden, zou je begrijpen dat ik de wanhoop toen toch al wel voorbij was.
(Note: dit was mijn rede, maar de kuur is voor vele doeleinden geschikt!)

Maar goed, een kuur dus.
Eigenlijk heel simpel. Het kost je 7 dagen, waarvan 6 voorbereidend) waarin je enkele beperkingen hebt. Beperkingen die voor mij absoluut geen probleem waren. Zo mag je geen zuivel gedurende de 6 voorbereidingsdagen (daar moest ik dus alleen een alternatief zoeken voor dat plakje kaas op mijn cracker), geen vlees (eet ik toch al niet), geen gefrituurd eten (eet ik ook niet) en geen koude dranken (ik drink thee, dus ook opgelost). Wel moet je 6 dagen iedere dag een liter, bij voorkeur biologische, appelsap (4 glazen) drinken. Niet bijzonder lekker dat 1e glas om 8u 's morgens, maar dat doe ik mezelf aan. Het mag ook later.
De 6e dag is de eigenlijke reiniging.

Drie weken geleden deed ik de kuur voor het eerst en waarschuwde ik mijn mannen die zesde dag, op basis van wat ik gelezen had, dat ze 's nachts écht niet bij me konden komen liggen! Ik zou wel eens behoorlijk ziek kunnen zijn en ook de dag erna zou ik pas, als ik mazzel had, tegen de middag of, als ik pech had, de dag erna weer een beetje mens worden en wat kunnen eten.
Ik had me er dus op voorbereid dat ik de worst night ever tegemoet trad en de dag erna ook niet meedeed. De mannen moesten het dus even een nachtje en dag zonder mij doen.
Die middag en avond deed ik braaf alles wat me opgedragen werd en om 22.00 uur lag ik keurig plat op mijn rug in mijn bedje. En nu maar duimen dat het niet ál te erg wordt...
's Nachts/erg vroeg in de ochtend ben ik tig keer naar de wc gerend, maar ziek, zwak of misselijk was ik niet! Ik had nergens last van! Hooguit van mijn achterste vanwege de vele toilet bezoekjes...

En waarachtig, ik zag steentjes! Groen! (ze kunnen bruin, zwart of groen zijn).
Nu had ik vanalles op internet opgezocht voor ik er aan begon (ik wil wel weten waar ik aan begin tenslotte) en zag foto's van mensen met potjes vol met steentjes. Goh, zoveel? Hoeveel zou ik er kwijt zijn?

Gisteren was dus mijn tweede kuur (voorafgegaan aan 6 voorbereidingsdagen). Het advies is namelijk om de kuur een aantal keer te herhalen om te voorkomen dat er steentjes achterblijven.
En voor deze ronde had ik een vergiet gekocht! Die had ik natuurlijk al wel in huis, maar de gedachte dat ik daar later weer mijn groente of sla in zou wassen, sprak me niet zo aan...
Dus: vergiet. Check!

Vanmorgen vroeg was mijn eerste bezoek aan het toilet....
En dan hang je daar boven dat toilet... Nuchter ! (vanaf 14.00u gisterenmiddag!!). Vissend in je eigen... Nou ja, je snapt me wel. Ik hoef geloof ik niet verder uit te leggen dat dat niet persé heel prettig was...
Dus besloot ik na mijn eerste bezoek dat ik het wel geloofde. Ik zag ze, maar het werd toch niet mijn nieuwste hobby om ze te verzamelen. Want wat moest ik er eigenlijk mee? In mijn handtas stoppen en op een verjaardag trots aan de overige gasten laten zien? Neeh! Gezellig op de plank in de keuken zetten en tegen iedereen die het maar horen wil in geuren en kleuren vertellen wat er in dat potje zit?
Geloof niet dat er iemand, incluis ikzelf, op zit te wachten.

Maar goed, dus ook deze ronde had ik nergens last van!
Het enige is dat ik dit nu wel op bed zit te typen zodat ik dicht bij het toilet in de buurt ben, voor het geval dat...

Over een paar weken dus gewoon weer een keer.
Net zo lang tot ik geen steentjes meer signaleer.

Conclusie: De eerste dagen na de eerste kuur voelde ik me goed, helderder, ging alles makkelijker. Daarna leek ik weer terug te vallen. Dus, buiten het feit dat ze adviseren, ga ik door voor nog een ronde, want ik heb goede hoop dat dit wel eens kan helpen.


Een paar uur later....: tijdens de lunch met de kinderen, zeg ik tegen ze dat ik, vanwege mijn kuur, misschien tussendoor wel even naar het toilet moet rennen (wat hier thuis niet de gewoonte is). In plaats van de 'Ohoho, dat mag niet' waar ik op rekende, ging mijn zoontje alle deuren openzetten en de klep van het toilet vast om hoog zetten. Mijn vluchtroute.... Fijn van die kinderen die meedenken!



- Mocht je zelf de kuur overwegen om je gezondheid te verbeteren (hij kan zelfs een galblaasoperatie voorkomen), de informatie/het schema die ik vond op anados.be vond ik prettig.
- En mocht je vooraf willen weten hoe die steentjes er dan uit moeten zien, kijk via google even op afbeeldingen.
- Een lijst van symptomen waar deze kuur goed voor is, vind je HIER



woensdag 8 april 2015

Dr. L. Coldwell


Wat een passie!
Deze meneer dr. Leonard Coldwell vat in 40 minuten samen hoe de vork in de steel zit.


Mocht je na deze 40 minuten nog niet helemaal wakker zijn of wellicht enigszins sceptisch, sluit je ogen niet opnieuw, maar zoek verder op internet!



Meer zien?


woensdag 1 april 2015

Canadese ex minister van defensie onthult


Canadese ex minister van defensie onthult geheimen.

Paul Hellyer, onder andere, werkzaam geweest als minister van Defensie in Canada en schrijver van het boek 'The Money Mafia' heeft een belangrijke en dringende boodschap en maakte deze (34 minuten durende) openhartige video (vertaling door Irma Schiffers).

Hoe dapper!




Deel dit!
Want de geschiedenis moet herschreven worden om het heden
te begrijpen en de toekomst te veranderen!




Bron video: www.gewoon-nieuws.nl