dinsdag 10 maart 2015

Door de bank genomen


De Toren van Basel

Een ander onderwerp.... geld.
In Nederland kun je gewoon niet zonder bankrekening. Dat is gewoonweg uitgesloten en onmogelijk. Betaal je een keer ergens een grote som geld contant, dan kun je er op wachten dat de belastingdienst bij je op de stoep staat. We worden door de bank genomen...
Inmiddels is het zelfs zover dat je voortaan bijna gedwongen wordt om met je pinpas te betalen. Let maar eens op in winkels. Soms heb je alleen pinkassa's en daar komen er steeds meer van. Op den duur kúnnen we dus naar alle waarschijnlijkheid niet eens meer contant betalen!

De argumentatie?: Alles in belang van onze eigen veiligheid.
De waarheid?: Zo kunnen ze ons precies in de gaten houden!

Onzin en complotgedachte? Ik zou niks liever willen dan dat toe te geven, maar helaas...
Overdrijf ik en zal het allemaal wel meevallen? Ook ik hoopte dat toen ik het voor het eerst hoorde.

Inmiddels weet ik echter (helaas!) beter. De wereld is namelijk écht zo verknipt dat 'ze' ons in de gaten willen houden, precies onze gangen willen nagaan en controle willen hebben over ons doen en laten én over wat we denken en geloven. Niet voor ons eigen bestwil in deze 'zo gevaarlijke wereld', maar om de controle te hebben!

Helaas is het lastig om de waarheid aan het licht te brengen, want ook het internet wordt bewaakt en zo wordt echt nieuws verwijderd zodat we met zijn allen braaf blijven geloven wat ze ons voorschotelen.
Gelukkig zijn er echter ook mensen die volhouden en hun nek wèl durven uitsteken en, soms letterlijk met gevaar voor eigen leven, ons willen informeren over hoe het er wèrkelijk aan toe gaat.

Zo is er bijvoorbeeld een prachtige groep van 5 bekende Nederlandse mannen, die samen 'de Verleiders' vormen. Zij stellen het bankwezen in Nederland aan de kaak. Helden!!
De trailer van hun voorstelling:



Bij 'De Wereld Draait Door' gaven zij (voorafgaand aan een eerdere voorstelling) een interview en deze maand treden ze op in Carré! Helaas is de voorstelling uitverkocht, maar tegelijkertijd vind ik dat bijzonder bemoedigend, want blijkbaar worden langzaamaan steeds meer mensen wakker...
Via www.ninefornews.nl kun je het interview zien.

Wil je zelf iets doen en de toekomst voor ons allemaal verbeteren? Teken dan het initiatief op Burgerinitiatief Ons Geld.
'Burgerinitiatief Ons Geld' is een initiatief gestart om het onderwerp geldschepping op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. 'Het bespreekbaar maken van geldcreatie is een eerste stap. Een concrete oplossing is een tweede stap'. Hoe meer handtekeningen, hoe krachtiger het signaal richting de politiek. Dus doen!

Je hoeft me natuurlijk niet te geloven, maar oordeel zelf!

Zoals George van Hout zo treffend zegt in het interview in
De Wereld Draait Door:
LEES EROVER, DENK EROVER, PRAAT EROVER!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten