maandag 1 oktober 2012

Mannenweekend


Mannenweekend 2012

Vorig jaar heeft Joep het 'Mannenweekend' geïntroduceerd. Bedoeling is dat Joep 1x per jaar met onze jongens en nog een paar vrienden, met eveneens zonen, een weekend weg gaat. Mama's en zusjes zijn niet welkom.
Vorig jaar hadden ze 'Indianenweekend'. Ze sliepen in een tipi, alle kinderen waren verkleed als Indiaan en, ondanks dat er nog meer gewone stervelingen rondliepen, waande de jongens zich echte Indianen. Ze deden allemaal stoere dingen als brood bakken, pijl en boog maken en ze zijn op zoek geweest naar heuse buffelsporen. Ze zijn nu nog in een leeftijd dat je ze alles wijs schijnt te kunnen maken, dus de rest van de mensen die op die camping verbleven hebben met verbazing zitten toekijken hoe al die Indianen volledig opgingen in hun eigen wereld.
Afgelopen weekend was het weer mannenweekend. Deze keer gingen ze naar een boerderij. Ze sliepen in een tent via Beterboerenbed, die van alle gemakken voorzien was (incl. BBQ en hottub...). De kinderen hadden allemaal laarzen en een overall aangekregen en dat was geen overbodige luxe.... Ze hebben een topweekend gehad! De koeien en geitjes gevoerd, paarden stonden voor hun tent, de kippen liepen los rond, dus Pasen leek ineens heel dicht bij met eieren zoeken, ze mochten een ritje maken met de tractor, ze hebben zelf brood en pizza gebakken en niet te vergeten; ze hadden een hooischuur waar ze zich compleet konden uitleven!
En de grote mannen zaten 's avonds met een wijntje en sigaar in de hottub, dus daar hoefde we ons ook geen zorgen over te maken....
Toen ze gisteren voor de deur stonden kwam de stank me al tegemoet (en ineens bleek de mestlucht die ik in mijn verhaal over fruitvliegjes, nog héééél ver weg waande plotseling hééééél dichtbij...). Jemig, wat een stank!! Maaaaar, ze hebben weer een super weekend gehad!

De jongens vonden het zielig voor mij dat ik niet mee mocht. Nou, maak je om mij maar geen zorgen hoor lieverds.... Mama vermaakt zich wel!
Dus, wat dachten jullie er van om van dit idee een twee jaarlijks evenement te maken??


Geen opmerkingen:

Een reactie posten