vrijdag 27 februari 2015

Baking Soda





Mijn vriendinnetje weet echt zó veel over 'de waarheid' en hoe verknipt het er in onze eigenlijk zo mooie wereld aan toe gaat! Ze heeft een enorme kennis in huis en zuigt zo ongeveer alles op wat zij maar tegenkomt. En binnenkort gaat ze hier een gastblog schrijven. Ik hoop dat dat de eerste van vele zal worden...

Eén van de dingen die ik dan ook, vanzelfsprekend zou ik bijna willen zeggen, via haar weet, is hoe bijzonder Baking Soda is. Eigenlijk gewoon een tóp product. Te gebruiken voor enorm veel doeleinden. Zowel huishoudelijk (in de keuken en/of als schoonmaakmiddel), als op gebied van gezondheid en persoonlijke verzorging. Én daarmee een enorme bedreiging voor de 'poppenspelers'. Zij zullen je dus ongetwijfeld andere informatie verstrekken dan hieronder te lezen is, maar geloof me: zorg dat je het in huis haalt!!
Ik koop het bij de EkoPlaza, maar De Tuinen, de Toko en reformwinkels schijnen het ook te verkopen.

Baking Soda, ook wel natriumbicarbonaat, natriumwaterstof carbonaat, zuiveringszout, maagzout, baksoda, dubbel koolzure soda, NaHCO3 of E500 genaamd.
Het is een wit, kristalvormig minerale stof die van nature voorkomt in gesteenten. Het is niet alleen voor allerlei klusjes geschikt, maar ook een duurzame vervanger voor het hele scala aan milieuvervuilende schoonmaakmiddelen.
In ons land is het nog redelijk onbekend (maar in de rest van de wereld veelvuldig gebruikt) en daardoor meestal niet te verkrijgen in de reguliere supermarkt.
Buiten dat het een top product is is het ook nog eens niet giftig en niet duur!
Baking Soda is echter niet geschikt voor aluminium, marmer of poreuze gesteenten en delicate stoffen als zijde.

Wat kun je allemaal doen met Baking Soda?
Nou kan ik hier tig toepassingen neer gaan tikken, maar inmiddels heb ik een paar sites gevonden die alles al keurig onder elkaar hebben gezet (veelal hetzelfde, maar soms net anders of uitgebreider of duidelijker hoe toe te passen), dus ik denk dat ik me de moeite maar bespaar...

Een paar handige echter (en die ik graag binnen handbereik heb):
  1. Onkruid: strooi pure baking soda in de voegen tussen tegels/stenen en het doodt onkruid en voorkomt dat er nieuwe groeien.
  2. Magnetron & Oven: strooi baking soda op een natte spons of doekje en reinig de oven of magnetron. Goed naspoelen met water.
  3. Theeaanslag: makkelijk te verwijderen met wat baking soda en water.
  4. Zilverpoets: maak een pasta van 3 eetlepels baking soda en 1 eetlepel water en gebruik deze pasta met een schone doek om zilver te poetsen. Goed afspoelen met water.
  5. Was: voor extra waskracht kun je een 1/2 kopje baking soda bij de was doen om vloeibaar wasmiddel nog beter te laten werken. Je was wordt schoner, frisser en stralender!
  6. Snijplank: haal geurtjes uit een snijplank door er wat baking soda op te strooien, even goed schrobben en afspoelen.
  7. Prullenbak: strooi baking soda op de bodem van de prullenbak en vieze luchtjes verdwijnen.
  8. Gympen/Sneakers: strooi baking soda in gympen/sneakers (of ander schoeisel) als je ze niet gebruikt om zweetluchtjes verwijderen. Zodra je ze weer aantrekt, gooi je de baking soda er uit. (ga ik ook zéker uitproberen op de scheenbeschermers van de kleine heren hier in huis...)
  9. Deodorant: baking soda met een poederspons onder je oksel aanbrengen.
  10. Verbrande huid door de zon: meng baking soda met wat water en breng aan op de verbrande huid om de pijn te verzachten.
  11. Insectenbeet/irritatie/uitslag: breng wat baking soda aan op de insecten-wespenbeet/irritatie of uitslag voor vermindering van de pijn.
  12. Mieren: strooi een lijn baking soda daar waar mieren je huis binnentreden en ze zullen voortaan buiten blijven...

N.B. Baking soda is niet hetzelfde als bakpoeder! Bakpoeder bevat wel baking soda, maar er ook een zuur aan toegevoegd.

Doe er je voordeel mee...


Meer lezen?




woensdag 25 februari 2015

WiFi


Foto afkomstig van WantToKnow.nl



Ergens (diep van binnen) wéten we allemaal: 
gebruik van draadloze apparaten is niet goed voor ons.

In onder andere Frankrijk worden de burgers inmiddels wél in bescherming genomen en is bijvoorbeeld het gebruik van WiFi en GSM's op scholen verboden. Wat doet Nederland?


Op 'Want to Know' vond ik dit artikel (een gedeelte van):

Inmiddels is in Frankrijk het gebruiken van Wi-Fi en GSM verboden op scholen, niet om van het storende gebruik van mobiele telefoons af te zijn, maar... om gezondheidsredenen! België verbiedt al gsm´s voor kinderen tot 7 jaar en ook erkent het gerechtshof in Israël en Italië het causale verband tussen een (hersen-)tumor en straling van een mobiele telefoon.
In de meeste landen wordt aan voorlichting gedaan en gelden strenge regels omtrent de plaatsing van zendmasten voor UMTS/GSM/LTE (niet in de buurt van woonwijken of scholen). Maar in Nederland wordt echter, zonder enig overleg van betekenis, momenteel gewerkt aan het uitrollen van een nieuw, 4-Gigahertz-netwerk. Het netwerk dat er in Brussel nu nog niet kan komen, omdat het daar alle gezondheidsnormen overschrijdt...!

Verder lezen op de site van WantToKnow.nl (klik hier)



En het volgende artikel (een gedeelte van) vond ik op de site 'Stralend kind':

Straling: de asbest van de toekomst

Het wereldwijd toenemen van hersen- en oortumoren brengt de WHO in verband met langdurig bellen. Vooral kinderen lopen risico, omdat telefoonstraling dieper het kinderbrein binnendringt dan bij volwassenen. Om kinderen te beschermen hebben landen als Frankrijk en Oostenrijk mobiel bellen op scholen verboden. In België mogen kinderen tot 7 jaar oud niet mobiel bellen. In Frankrijk is wifi wettelijk verboden op alle plekken waar kinderen jonger dan drie jaar worden opgevangen. Als de wifi-verbinding op basischolen niet wordt gebruikt, moet die volgens deze wet worden uitgeschakeld. In Israël en Italië erkent het gerechtshof het verband tussen een (hersen)tumor en straling van een mobieltje. In Nederland is het opvallend stil.

Kinderen extra gevoelig voor straling

Kinderen zijn extra gevoelig voor straling.
Daarom ...

  • heeft de rechter in Frankrijk mobieltjes en draadloos netwerk in scholen verboden.
  • stelt het hoogste Europese milieuagentschap (European Environment Agency) dat het blootstellen van kinderen aan wifi (=magnetronfrequentie) vergelijkbaar is met het blootstellen van kinderen aan asbest, lood-benzine en nicotine. Deze (magnetron!)straling bij laptops/notebooks is extreem hoog. Raad van Europa: totaalverbod van mobiele telefoons en wifi op scholen.
  • verbiedt Belgie de verkoop van mobieltjes aan kinderen en reclame voor mobieltjes aan kinderen.
  • waarschuwt het Israëlische Ministerie van Gezondheid uit voorzorg tegen gebruik DECT telefoons.
  • willen verzekeringsmaatschappijen het langetermijn risico van mobiele telefonie niet meer verzekeren.
  • stellen Zorgverzekeraars: “GSM tijdens zwangerschap leidt later tot slecht gedrag kinderen”
  • adviseert de overheid in Duitsland om thuis geen draadloos netwerk te installeren.
  • waarschuwt de overheid in Zwitserland voor het gebruik van WLAN (draadloos netwerk/ Wifi)
  • hanteren o.a. Nieuw-Zeeland, Luxemburg, België, delen van Spanje, Salzburg veel lagere stralingsnormen.
  • is er in Frankrijk een nieuwe wet: Reclame maken voor tablets voor kinderen onder de 14 wordt verboden (met een boete van € 75.000). Dat verbod was er al voor mobieltjes. Adverteren voor mobieltjes zonder 'headsets' wordt eveneens verboden. WiFi wordt verboden voor crèches, d.w.z. voor kinderen onder de drie.

Lees verder op de site van Stralend kind (klik hier)


Best alarmerend vond ik...
Hier blijven de mobiele telefoons tegenwoordig 's nachts beneden en de WiFi 
gaat eind van de dag gewoon uit!

dinsdag 24 februari 2015

Chemtrails



Wauw, wat een prachtige dag!
Volledig blauw, geen wolkje aan de lucht!

Zo zien we het tegenwoordig nog maar zelden. En áls je het ziet, kijk dan vooral goed, want voor je het weet is de lucht weer dichtgetrokken. Vol ´sluierbewolking´....
Al eerder schreef ik over chemtrails (9 februari), want dat is wat die 'strepen' in de lucht zijn. Het zijn geen 'windstrepen' zoals een meteoroloog je zal willen doen geloven, maar het zijn chemicaliën. Ze jagen vliegtuigen door de lucht (soms tig tegelijkertijd en zelfs 'gewone' vliegtuigen laten sporen na) en spuiten doelbewust chemicaliën (met o.a. aluminium) in onze lucht die neerdalen op ons, onze gewassen, onze dierbaren en onze gezondheid (nadelig!) beïnvloeden terwijl we er zelf bij zijn.
Maar niemand die het in de gaten lijkt te hebben!

Let er maar eens op. Kijk maar eens naar de lucht. 
Waar je op de wereld ook bent, want overal zul je het zien.


Amsterdam

Amsterdam

Kitzbuhel (Oostenrijk)

Kitzbuhel (Oostenrijk)

Milaan

Milaan


We ademen al die gassen die ze spuiten ongemerkt in en worden of blijven ziek 
en anders zal het op lange termijn nadelige gevolgen voor onze gezondheid opleveren 
omdat het onze hersenen links of rechts om aantast...

Meer zien?

zondag 22 februari 2015

Afkickverschijnselen





Een dikke anderhalve week geleden begon het.
Op dinsdag voelde ik me al heel de dag niet bijzonder lekker. Toen ik er eind van de dag aan toe gaf en mijn bedje in dook, was dat het begin pas....
Gelukkig werkte mijn lief de dag erna vanuit huis en kon ik met een gerust hart blijven liggen. Ik voelde me beróerd! En niet eens dat ik uren boven de wc hing of van voren niet wist dat ik van achteren leefde, maar ik was werkelijk niks waard. De wereld draaide te snel en ik wilde rust!
Ik kon mijn ogen amper open houden en ik had het tot op het bot koud. Tegelijkertijd gutste het zweet langs mijn lijf...
Ik herkende dit! Ik heb ooit eens een tijd gluten- en suikervrij gegeten (zwaar lastig en het beoogde resultaat behaalde ik er niet eens mee. Ook dat nog!) en lag toen 's nachts ook te drijven in mijn bed. Gewoon ordinaire afkickverschijnselen! Ik zweer het!

En volgens mij had ik daar nu weer last van. Want van de een op de andere dag ben ik anders gaan eten. Ineens eet ik biologisch en laat ik ongezond (gemanipuleerd, gemodificeerd) eten staan. Mijn lichaam weet gewoon niet wat het overkomt en is gewoon aan het ontgiften!
En dat kostte wel wat dagen.
Mijn hersenen begrepen er ook niks meer van, want ik wilde alleen maar slapen (daar heb ik overigens wel vaker last van), want ik was echt zo verschrikkelijk moe en ondertussen tolde mijn hoofd 24 uur per dag.

Dikke anderhalve week later heb ik het gevoel weer een beetje op aarde te zijn en is de eerste verdieping bereiken geen uitputtingsslag meer. Ik heb nog wel het gevoel alsof er een draadje in mijn hoofd los is (maar ik vrees dat mijn directe omgeving dat vermoeden wel vaker heeft), want soms 'mis' ik dingen of maak ik het niet bewust mee zeg maar en ben ik regelmatig wat duizelig. Beetje akelig af en toe maar ik ben er geloof ik weer.
Pff.
Nu weer volle kracht vooruit!



P.S. het kan, theoretisch gezien, natuurlijk ook gewoon simpelweg de griep zijn geweest, maar dat geloof ik zelf niet helemaal...


zaterdag 21 februari 2015

Groene thee




Voor degene die in de veronderstelling zijn dat groene thee niet goed voor je zou zijn:


- Groene thee
Dit is de koning der theeën, vanwege zijn enorme scala aan gezonde eigenschappen. Het voorkomt mondkanker, zelfs bij diegenen die dit reeds in een premaligne stadium hebben, dus met afwijkingen in de mond met een zeer hoog risico dat deze ontaarden in kanker. In een onderzoek kregen 41 mensen met een dergelijk verhoogd risico een extract van groene thee. Van diegenen die de hoogste dosis kregen, ontwikkelde 58 procent de kanker niet, ten opzichte van 36 procent in de groep die de laagste dosis kreeg.
Ook beschermt groene thee de ogen tegen ziekten, zoals glaucoom. De antioxidanten uit de thee dringen door tot in het oogweefsel, waar ze de lens en het netvlies sterker maken, zo blijkt uit onderzoek.
Het meest bijzonder is nog wel dat groene thee een van de weinige effectieve middelen is tegen een vorm van kanker die gezien wordt als ongeneeslijk. De grootte van de lymfeknopen bij chronische lymfatische leukemie (CLL) slinkt door groene thee. Dat komt door het ingrediënt EGCG (epigallocatechine-3-gallaat, een polyfenol), althans dat vermoeden de onderzoekers die dat bij 31 CLL-patiënten getest hebben. Al deze patiënten kregen EGCG-extract in verschillende doseringen van 400 mg tot 2000 mg tweemaal daags. Zij die de hoogste dosering kregen, rapporteerden een substantiële reductie in de grootte van de lymfeknopen, en zonder bijwerkingen.
Bron: WorldUnity.me


Meer lezen:


maandag 16 februari 2015

Zelf tandpasta maken





Nadat ik een en ander had gelezen over hoe slecht Fluoride is en wat het met je gebit en gezondheid doet, besloot ik zelf tandpasta te gaan maken...

De ideale tandpasta zal zowel calcium en fosfor bevatten als ingrediënt, zoals monocalciumfosfaat. Het mag nooit fluoride bevatten 
las ik.

Dus....
Ik vond een recept op internet.
Benodigdheden:
- kokosolie (in glazen pot!): dit heeft anti bacteriële en anti-schimmel eigenschappen
- baking soda (aluminiumvrij!), ook wel natrium biocarbonaat genoemd (bijvoorbeeld van Stevija)
- pepermunt olie (van bijvoorbeeld Chi. Kost een vermogen, maar je hebt maar een paar druppels nodig)

De verhouding is 5:1. Dus 5x zoveel kokosolie als baking soda. Door elkaar roeren tot een vloeibaar geheel. Een paar(!) druppels muntolie toevoegen en klaar!
Ik heb het in een glazen potje, waardoor je ook qua verpakking nog eens goed bezig bent. Bonuspunt!

Toegegeven, het resultaat is niet persé heel erg lekker, maar prima te doen! Je proeft de kokos en munt met een beetje een zoutsmaakje.
De kinderen moesten even wennen, maar pakken hem nu uit zichzelf.


Uit zeer betrouwbare bron heb ik overigens inmiddels onderstaande tandpasta doorgestuurd gekregen. Deze schijnt goed/lekker te zijn. Te koop bij EkoPlaza.
Ik heb hem toch maar op mijn boodschappenlijstje gezet...



vrijdag 13 februari 2015

Boodschappen doen






Na onze 'wake-up call' (vanaf) 19 januari jl. is er veel, heel veel, gebeurd. Zoals ik al schreef, zijn koelkast, voorraadkast en kelder op zijn kop gezet en is veel van wat er in huis was of gesleept werd vervangen door een biologische variant (en sommige dingen maken we gewoon op -we blijven tenslotte Nederlanders...-).
En waar ik voorheen als bijna blind door de supermarkt liep en alles wat ik nodig had (of wilde) in mijn karretje mikte, gaat dat nu heel anders. Ik ben me niet alleen bewust van wát ik koop en wat er in zit, maar ook van wat het kost. Want eerlijk is eerlijk, het is me wel een smak duurder! En dus gaan we niet alleen bewuster om met wat we eten, maar ook met wat we uitgeven. Het boodschappen doen an sich duurt ook allemaal veel langer, want het lijkt wel of we voor de allereerste keer een supermarkt van binnen zien!

Tot voor kort wist ik niet eens wat de komkommer die ik pakte kostte, nu heb ik zowaar een complete excel sheet!! Jawel, ik! En dat terwijl excel en ik alles behalve vrienden zijn, want ik kan er werkelijk niet mee uit de voeten! Mijn lijst is dan ook geen hogere wiskunde, maar gewoon een recht toe recht aan overzicht, maaaaar wel mooi een overzicht! Ik heb hem zowaar aan mijn telefoon weten te koppelen zodat ik hem tijdens het boodschappen doen altijd in kan zien.
En zo heb ik inmiddels dus een hele waslijst aan producten met bijbehorende prijzen en leverancier in mijn bezit! Gecategoriseerd!
Want hoe goed en gezond het ook voor je is om bewuster te gaan eten, je loopt er wel op leeg als je niet uitkijkt!
Boodschappen doen duurt dus tegenwoordig wel een stuk langer en is het even doorbijten, maar we beginnen het al te leren. En uiteindelijk komt het ons allemaal ten goede.

Het mooiste van alles is dat ik het nog leuk vind ook.... Het moet toch niet heel veel gekker worden.


donderdag 12 februari 2015

Fluoride (vergif)


Fluorose


Wie kreeg ze vroeger niet?
Wij thuis kregen dagelijks 2 van die kleine (volgens mij) roze fluoride pilletjes. Omdat dat zo goed was....
En nu blijkt dus dat fluoride helemáál niet gezond is en juist uit alle macht gemeden moet zien te worden!!

Een klein stukje uit een artikel over fluoride van de site World Unity:
Is het een gif of is het juist goed, daar wordt al jaren discussie over gevoerd.
Artikel, geschreven door F.J.M. Neelissen, tandarts en acupuncturist  zal daar denk ik voor eens en altijd een einde aan maken en de conclusie is dat het gif is, en vermeden dient te worden, sterker nog het zou verboden moeten worden


  • Fluoride staat officieel bekend als vergif
  • Fluoride is een hoofdbestanddeel in pesticide
  • Fluoride is een hoofdbestanddeel in een atoombom
  • Fluoride vinden we in bijna alle munitie die momenteel gebruikt wordt in Irak door de Amerikanen
  • Fluoride is een hoofdbestanddeel in de operatiekamer om iemand onder narcose te brengen
  • Fluoride is een afvalstof die overblijft bij de productie van aluminium
  • Fluoride werd door de Nazi's in de kampen gebruikt om de gevangenen gewillig te maken
  • Fluoride is giftiger dan lood en net iets minder giftig dan arsenicum (rattengif)....
    (Kijk ook ophttp://www.wanttoknow.nl/overige/mind-control/fluor-is-puur-gif/)


Mijn jongste heeft twee nieuwe 'grote mensen' tandjes onderin en beide hebben, in het glazuur, plekjes. Volgens de tandarts kun je dat niet voorkomen en zit het 'gewoon in zijn gebit'.
NOT dus! Dit heeft een naam: Fluorose.
En het had wel degelijk voorkomen kunnen worden! Als we tandpasta met fluoride hadden vermeden dus! En het is niet eens dat Valentijn de tandpasta doorslikt of als ontbijt krijgt. Kun je nagaan!
Maar dat hoeft ook niet! De adertjes onder je tong liggen dusdanig aan de oppervlakte dat fluoride snel in het lichaam wordt opgenomen (net als de pilletjes die je onder de tong moet leggen).
Feit is wel dat het nooit meer weg zal gaan. Toch zonde.

Overigens komen we veel vaker dan we ons realiseren in aanraking met fluoride. Onder andere bijvoorbeeld via ons kraanwater...
Anti-depressiva zijn vaak ook op fluor gebasseerde medicijnen. Het is een 'mind-control' bestanddeel. Vroeger werd hiermee op Amerikaanse soldaten geëxperimenteerd om ze gewilliger te maken.
Fluoride laat ook de pijnappel klier verkalken, deze klier heeft een spirituele functie.

Nu kan ik hier nog hele verhalen gaan vertellen over hoe slecht fluoride is, waar het allemaal in zit, hoe je het uit je systeem/lichaam kunt krijgen, hoe je het kunt vermijden, enzovoorts, maar hiervoor verwijs ik je graag naar onder andere de site van World Unity:  www.worldunity.me en hierboven vermeldde/opgenomen links.



woensdag 11 februari 2015

Wat een boer niet kent



Geen rode* E-nummers meer, zo gezond mogelijk en dus veelal biologisch eten.
Dat is kort samengevat de ommekeer hier in huis en wat we zoveel mogelijk nastreven.
En daar is helemaal niks geks of alternatiefs aan, voor degene die dat denken, want wij zijn gewoon heel gewoon.

En ook al was het licht in mijn bovenkamer aan, ik heb wel te dealen met nog 3 mannen in dit huishouden. Waarvan 2 (de kinderen...) niet de makkelijkste op eet gebied.
Nu komen ze uit dezelfde hoed als ik, want ik zal ruiterlijk toegeven dat ik ook nooit de makkelijkste was voor mijn moeder. Want 'wat een boer niet kent, dat vreet hij niet', was op mij van toepassing, maar ook zeker op mijn kinderen.
Dus ik hield mijn hart vast.

Maar tot mijn grote verbazing gaan ze er super makkelijk in mee?! Sterker nog, daar waar ze voor kort regelmatig riepen 'dat lusten wij niet', willen ze àlles proeven en proberen?!?!?!?!
En als bonus vinden ze 95% nog lekker ook!! (en wij ook. Ook een prettige meevaller).
Wauw! Dat maakt het leven meteen een stuk gemakkelijker...

Blijkbaar voelen ze zich er zelf ook goed bij, want ik viel laatst bijna flauw toen ze in een winkel een 'rood'* snoepje dat ze aangeboden kregen, afwezen? Mijn mond viel open! Het moet niet gekker worden!
Met een grijns van oor tot oor van trots (en om mijn gezichtsuitdrukking) verlieten we de winkel.
Ik ben trots!


* Een 'rood' product noemen wij hier in huis iets als er E-nummer inzit dat -in 'Weet wat er in uw eten zit'- met de kleur rood wordt aangeduid en absoluut vermeden moet worden.




dinsdag 10 februari 2015

Invloed van voeding op gedrag




'Ze hebben zeker suiker op?'
Vast wel eens gehoord als je kinderen hebt die even een beetje druk zijn.
Zelf heb ik dat nooit willen geloven (en overigens ook eens een onderzoek gezien waarbij aangetoond werd dat kinderen die niet gesnoept hadden niet minder irritant waren dan de groep die wel snoep/suiker had gekregen! Maar dat terzijde).
Ik heb twee jongens en ja, die zijn wel eens druk. Fysiek ook. Maar veelal ook enthousiast als jonge puppies (wat niet wegneemt dat ik dat zelf ook meer dan regelmatig bijzonder irritant vind...).

Maar van dat suiker en druk worden; geen theorie die aan mij besteed was (en is).
Inmiddels eten we anders en hebben we ook het snoepgoed vervangen door verantwoorde dingen. Dingen waar overigens nog steeds (soms) wél suiker in zit (dat is de volgende fase, maar one step at a time), maar geen aspartaam of andere rode E-nummers in voorkomen.

Het helemaal uit je leven bannen is natuurlijk best lastig, want we leven niet met z'n vieren op een eiland. En zo kwamen ze laatst terug van het sportveld en waren allebei knap lastig.
Bleek dat ze iets gekregen hadden van een teamgenoot dat wij thuis inmiddels als 'Rood' aanmerken. Jeetjemina... Vermoeiend! En mega irritant! Maar zou het werkelijk dáár mee te maken hebben? Dat kán toch bijna niet?
Toen ik de kinderen vroeg hoe lang zij dachten dat dit gedrag zou duren (in de hoop dat ik me dan mentaal tijdelijk kon aanpassen), zeiden ze, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was: 'een dag'.
Yeah right!

Maar waarachtig, letterlijk 24 uur later keerde de rust weer terug in huis!
Zou het werkelijk zo zijn dat al die zooi (ik zal het netjes houden) in snoepgoed/koekjes etc. 24 uur nodig heeft om je lichaam weer te verlaten? Het lijkt er wel op.
Ik vraag me serieus af of dat werkelijk zo is, maar ik heb zo het vermoeden dat ik de proef nog vaak genoeg op de som zal mogen nemen....




P.S. inmiddels heb ik die eer inderdaad al vaker gehad en lijkt het er daadwerkelijk op dat je 24 uur met onhandelbare kinderen te maken hebt, waarna ze je ze weer herkent (en erkent als de jouwe...)



Meer lezen? Onder andere:
Wij worden wakker: http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=A16
Gewoon Nieuws: http://www.gewoon-nieuws.nl/?s=monsanto


maandag 9 februari 2015

De Waarheid - wat betekent dat?


Bron afbeelding: gewoon-nieuws.nl


Eerder deze maand schreef ik een stuk over De Waarheid.
Maar wat betekent dat, 'De Waarheid'?
Ik zal het hier kort proberen te verwoorden zonder heel erg boos te woorden of al te veel af te wijken van de essentie van het verhaal.

Dus...
We hebben een aantal 'poppenspelers', zal ik ze maar noemen, in deze wereld. Een klein groepje bestaande uit letterlijk een paar families, die aan de touwtjes trekt.
Die bepalen hoe het er in onze wereld aan toe gaat. Die bepalen wat wij moeten weten, horen, zien, leren én dénken!

- Zij hebben de macht over de media die ons zogenaamd informeren over hoe het er in de wereld aan toe gaat. Wat ze niet laten zien is hoe het wérkelijk zit.
Dat 'ze' niet aangevallen worden, maar dat ze het initiatief nemen om een oorlog te beginnen. Om zo mensen tegen elkaar op te zetten en aan hun kant te krijgen. Ze financieren zelfs mensen om te laten roepen dat er mensen moeten worden uitgeroeid!
Degene die het lef hebben om zich uit te spreken over de waarheid, moeten het veld ruimen.
Rassenhaat, geloofskwesties, geaardheid, allemaal vlakken waarop wij/degene, die nog in de kudde meelopen, gemanipuleerd worden en gewoon zonder nadenken voor waarheid aannemen wat er gezegd wordt.
Iedereen die niet in de pas loopt (denk bijvoorbeeld heel simpel eens aan woonwagenbewoners) moet het ontgelden.

- Ze streven naar 1 wereldregering, zodat ze alles en iedereen in de tang hebben. Oppermachtig zijn!

- Ze vinden dat er te veel mensen op onze aarde zijn en dus zorgen ze er voor dat we ziek worden en blijven door bijvoorbeeld foutieve informatie en chemicaliën rond te strooien.
Zo zou, om een simpel voorbeeld te noemen, groene thee vreselijk slecht zijn, alternatieve geneeskunde een grote leugen, kanker nog lang niet te genezen en noem maar op! Allemaal niet waar! (en ook allemaal bewezen!)
En kijk op een mooie zonnige dag maar eens naar boven. Dan zie je allemaal strepen die de vliegtuigen door de lucht trekken. Mooi? Nee dus! Dat zijn chemicaliën die ze door de lucht verspreiden en die dus neerdalen op ons, onze dieren, onze gewassen en die ons dus ziek maken of houden.
Stuur je een foto naar een meteoroloog en die zal, zonder blikken of blozen, op 'het nieuws' verkondigen dat het 'windstrepen' zijn. Ze weten echt wel beter, maar mogen het niet vertellen, bang voor weerstand en/of opstand.

- Momenteel zijn ze per maand (!) 5 miljard (!) dollar aan het bijprinten (gewoon omdat ze dat kunnen). Drie keer raden wat dat met de waarde van ons geld doet...
Vandaag is de sky the limit en kun je lenen. Volgende maand schroeven ze de rente op en kun jij je lening van zijn levensdagen niet meer terug betalen. Hallo crisis!
Niet zelden pleegt er een hoge pief van een of andere bank 'zelfmoord'. Dat horen we niet via de media, maar gebeurd wel degelijk. Dat van die zelfmoord gebeurt overigens niet. Het zijn mensen die te dicht bij het vuur komen en het veld gewoon keihard moeten ruimen....

- Ondertussen staan zij ook aan het roer van de farmaceutische industrie en hebben er dus groot belang bij dat wij ziek zijn of worden. Alle ontdekkingen of zelfs maar pogingen om ons een geneesmiddel aan te reiken, worden onder tafel geveegd of afgedaan als leugen. En dat terwijl er al lang en breed voldoende middelen en mogelijkheden zijn om gezond te zijn, worden én blijven!
Zelfs vaccinaties die wij als kind krijgen toegediend en braaf onze kinderen laten toedienen.... We zijn zó geprogrammeerd door ons verleden dat we maar, zonder nadenken, er van uitgaan dat dat het beste voor ons is. Maar ook hier zijn hele onderzoeken (en bewijzen) dat er relatie is tussen vaccineren en diverse ziekten/aandoeningen/beperkingen.

- Onze kinderen krijgen op school allemaal precies hetzelfde te leren. En dat is precies wat ze móeten leren om in de kudde te passen. Aan persoonlijke ontwikkeling wordt niet gedaan, want stel je voor dat je sterke persoonlijkheden ontwikkelt die verder kijken dan wat ze wordt aangereikt... Dat is een gevaar voor de poppenspelers en moet dus te allen tijde worden vermeden.
'Je moet toch werken aan je algemene ontwikkeling?' hoor ik nu een aantal mensen zeggen. Ja, maar vraag je eens af wát die zogenaamde 'algemene ontwikkeling' dan is?! Als alles op leugens berust, als we gewoon serieus voor de gek worden gehouden, puur in het belang van de macht van de poppenspelers? Is dat dan wat je moet en wilt weten? Of gun je jezelf meer?

- En natuurlijk hebben ze ook een vinger (handen!) in de pap in de voedingsindustrie. Google maar eens op meneer Monsanto... Werkelijk een grote boef! Je wilt niet weten wat er allemaal aan rotzooi in ons eten wordt gestopt. Je wordt serieus misselijk als je daarover leest!

En dat is nog maar héél summier van wat er allemaal aan de hand is (er is nog zó veel meer) op deze eigenlijk zo mooie aarde!
Het erge is dat wij alles wat ze ons vertellen maar klakkeloos voor waarheid aannemen. We kijken niet verder dan wat ons wordt aangereikt. We kúnnen het ook niet zien, omdat ons geen andere manier van kijken wordt aangeboden. En veelal wíllen we het ook niet zien, want dan blijft er niks meer over van onze 'zo veilige wereld'.
Maar als je eenmaal wakker bent en verder gaat kijken, zul je zien dat onze 'veilige wereld' geen veilige haven is, maar één grote leugen....



Meer, over hoe het werkelijk zit, kun je lezen of zien op o.a.:
ChemTrail Alert: http://chemtrailalert.nl/

Oordeel zelf!





zondag 8 februari 2015

Actie in Amsterdam


Deze brief kreeg ik van mijn vriendin toegestuurd. Het is een brief die afgelopen weken al tot twee keer toe bij vele bewoners in Amsterdam gratis en voor niks is bezorgd.
Goed bezig!


Misschien moeten we dit goede initiatief maar eens volgen...



CIA op de hielen...





En dan ben je wakker en ga je dingen zien en begrijpen. Maar je hoort ook dingen. Akelige dingen. Dingen als dat mensen uit de weg worden geruimd als ze niet netjes met de kudde meehobbelen. Als ze dingen wereldkundig maken. Als ze herrie gaan schoppen om andere mensen wakker te maken. Eigenlijk dus gewoon omdat ze de waarheid vertellen. Hoe krom is dat wel niet? In wat voor wereld leven we dan eigenlijk?

En dan ben je best wel af en toe even op je qui vive... Bijvoorbeeld wanneer je internetverbinding er zomaar ineens uit klapt. Dat gebeurt natuurlijk best wel vaker, maar ineens bezorgd het je kippenvel als je net even wat echt nieuws zit te lezen.
Dan denk je meteen dat de CIA je op de hielen zit...
Waarom schrijf je er dan een blog over zou je je kunnen afvragen. Maar, waarom niet?! Moet ik mijn ogen dan dicht houden en mee blijven hobbelen in die kudde? Misschien ben ik maar een héél klein druppeltje op die gloeiende plaat, maar vele druppeltjes...

Want als we zelfs de waarheid niet meer mogen vertellen? Is dat dan de wereld waarin we wíllen leven?
Volgens mij, en alle andere die inmiddels wakker zijn, kan het ook anders. En kan het een wereld zijn waarin iedereen kan gedijen.

We moeten dan alleen even allemaal onze oogkleppen afgooien en gaan kijken naar hoe het er nu aan toe gaat...  Want wie anders kijkt, ziet meer. Veel meer....




zaterdag 7 februari 2015

Wat zit er in uw eten (over E-nummers)





Járen geleden al sprak ik mensen die hele verhalen vertelden over E-nummers in relatie tot voeding.
Ik luisterde altijd met een half oor, niet geïnteresseerd en vooral heel erg in de weerstand. Want, laat mij lekker gewoon eten wat ik lekker vind! Ik moest er niks van hebben...
En dan ineens staat je wereld op zijn kop, ben je ondersteboven van wat je allemaal hoort en ziet en gaat het roer om!
Want in die eerste week nadat ik De Waarheid hoorde, ben ik er -overenthousiast als ik kan zijn- vol in gedoken.
Zaken als 'politiek' en 'economie' konden/kunnen nog niet helemaal volledig op mijn interesse rekenen, maar 'gezondheid' heeft mijn aandacht (waar ik voorheen toch vooral heerlijk recalcitrant gewoon met oogkleppen op mijn gang ging...). Best bijzonder dus, maar zoals al eerder gezegd, ik was echt geraakt door de Thrive movie en het lijkt wel of het licht ineens aan is in mijn bovenkamer.

Dus... of ze nu wilden of niet, mijn mannen moesten er in mee...
Op vrijdag las ik een stuk op internet over -onder andere- aspartaam, GMO en andere ellende. Getver! Het eerste dat de koelkast uit vloog was de aanmaak! En dat was nog maar het begin....

Ik liet de kinderen het stuk lezen met als titel (ik citeer):
'Kunstmatige zoetstof "aspartaam" gemaakt van bacterie stront'
(Bron: www.gewoon-nieuws.nl)

Hoe kon ik mijn kinderen beter bereiken dan met dit artikel? Ook zei riepen, in koor: Getver!
Ze waren het, zo jong als ze zijn (9 en 7) volledig met me eens dat de ranja een onomkeerbare vlucht door de gootsteen had gemaakt.
Daags erna stonden we met vier man sterk bij de plaatselijke Eko Plaza, kochten we het boekje 'Weet wat er in uw eten zit' van Corinne Gouget en ging de koelkast, de voorraadkast en de kelder volledig op zijn kop. Veel van wat er stond heeft inmiddels nader kennis gemaakt met de prullenbak...


Maar het meest trots ben ik op mijn jongste, Valentijn!!
Van Sinterklaas hebben ze allebei een kauwgomballen automaat gehad. Terwijl ik, met pijn -en trots- in mijn hart uit zicht stond toe te kijken, zag ik hem de overweging maken. Hij stond met zijn gekoesterde automaat bij de open prullenbak. Weggooien of niet? Hij had het er moeilijk mee (en ik ook). En toen, cordaat, stoer en snel, kiepte hij het ding leeg in de prullenbak.
Man, wat was ik trots!! Mijn hart knapte bijna uit mijn borstkast, zó trots!
Olivier volgde heel moedig zijn voorbeeld en dat was het begin van het einde van ons 'oogkleppenbestaan'.



 Boekje over E nummers


vrijdag 6 februari 2015

Wie anders kijkt, ziet meer



Goh, waar zal ik eens beginnen?
Ik heb de afgelopen 3 weken zó veel gehoord, gelezen en gezien en er is nog zó veel meer (want ik weet nog niet bijna alles). Maar ik wil het állemaal vertellen!
Het begon natuurlijk met de Thrive movie. Nog niet gezien? Absoluut de moeite waard!

Misschien wist je het allemaal allang.
Misschien wist je het, maar wil je het niet weten.
Misschien wist je het niet en wil je ook alles weten.
Misschien wist je het niet en wil je het ook niet weten.

En dan kun je je nog afvragen, waarom weten we het eigenlijk niet allemáál al lang?
Misschien val je net in mijn blog en vraag je je af 'waar gáát deze blog in hemelsnaam over?'. Nou, hij gaat over de wereld, ons leven, ons bestaan en hoe wij letterlijk en figuurlijk geregeerd worden. Hoe we gemanipuleerd, geïndoctrineerd, geprogrammeerd en voorgelogen worden op alle fronten van ons bestaan.

Maar, waarom vertellen ze ons dit niet.
Nou ja, dat is eigenlijk 'heel simpel', Als iemand namelijk iets weet en dat wereldkundig dreigt te maken, dan weten 'ze' meestal wel een manier om dat te dwarsbomen. Iemand wordt zwart gemaakt of gewoon de mond gesnoerd (soms figuurlijk, maar zeker niet zelden ook letterlijk...).
Want de WAARHEID mag niet naar buiten komen, mag niet massaal geloofd worden. Heel in het kort gezegd zijn er (letterlijk) een paar families die alle macht in handen hebben en die via links of rechtsom weten te voorkomen dat er aan hun macht (en geld) gesleuteld wordt. En dus zorgen zij er wel voor dat wij als makke lammeren precies datgene horen, zien en lezen, dat in hun straatje past.
Iedereen die dat probeert te dwarsbomen, is zijn leven niet langer zeker. En wij, meegaand als we zijn, slikken het allemaal voor zoete koek.

Maar nu worden we dus wakker! Steeds meer mensen ontdekken hoe het in elkaar zit. En als die groep maar blijft groeien, kunnen ze op een dag niet meer om ons heen! En dus is het van belang dat we elkaar op de hoogte brengen en gaan inzien hoe het werkelijk zit!
Iemand gaf mij de kans om anders te gaan kijken. Want wie anders kijkt, ziet meer. En dat is wat ik met deze blog hoop te bieden.

De wereld zal misschien niet in 1 dag veranderen, maar iedereen die het kan en wil horen en zien is er weer één en zo komen we steeds dichter bij een wereld waarin iedereen kan gedijen...



donderdag 5 februari 2015

Ondersteboven




Dinsdag heb ik de Thrive movie gezien. Poeh hé, heftig!
Maar de dag erna sloeg het eigenlijk pas echt in als een bom! Alsof de ernst, het besef toen pas echt doordrong tot in mijn poriën.
Ik was echt serieus van de wap. Alle bekende, en onbekende, emoties namen afwisselend (en soms voor mijn gevoel allemaal tegelijk) bezit van me. En ik zie mezelf toch echt als heel nuchter. Maar om een of andere rede hakte het er nogal in.
Gelukkig kon ik bij mijn inspirator in deze (nota bene degene die dit allemaal te weeg heeft gebracht) terecht. Ik wist gewoon echt even niet meer wat ik moest (en wilde..) geloven.
Feit bleef, dàt ik geloofde wat ik had gezien! En daar was ik best een beetje ondersteboven van...

Maar wat doe en kan ik daar in mijn uppie dan mee? Hoe komen meer mensen dit te weten? Het in het wilde weg roepen is misschien niet heel effectief, want zo veel mensen zijn zo overtuigd van hoe de wereld ons voorgeschoteld wordt, dat zij het helemaal niet kunnen, laat staan wìllen, horen.
Misschien is mijn blog niet het platform om wereldwijd aandacht te trekken.
Ik ben heel gewoon, gemiddeld. Ik val niet op in de massa zal ik maar zeggen, ben zoals jij en jij. En het is ook niet mijn stijl om met spandoeken rond te gaan rennen, me aan een boom vast te ketenen, in hongerstaking te gaan of mezelf op de motorkap van de auto van Mark Rutte te werpen.

Dit is dus een eerste stap. Een poging om, misschien maar een klein groepje, mensen te bereiken. Wakker te krijgen in de hoop dat zij de sneeuwbal ook weer een duwtje geven...



woensdag 4 februari 2015

DE FILM





Een paar weken geleden, de dag na 'de waarheid', keek ik dus dé film.
Toegegeven, ik heb hem in etappes gekeken (want ook andere dingen te doen...), maar WHOW! Totaal onverwacht werd ik echt keihard in mijn ziel geraakt. De belletjes die ik die dag er voor nog in mijn hoofd hoorde, veranderde in een complete alarmsymfonie. Heel veel van wat ik zag heb ik altijd op een onbewust niveau blijkbaar al geweten, maar om het zo gepresenteerd te krijgen, was toch wel schokkend.
Mijn wereld stond op zijn kop!
Ineens vielen (en vallen er nog steeds) allemaal persoonlijke kwartjes. Ineens valt er van alles op zijn plek, hoe ongelofelijk triest het ook is wat op dat moment naar de oppervlakte komt. Ik had de tranen in mijn ogen. Tegelijkertijd was ik verdrietig, want ik wílde niet dat dit waar was, ik was boos, maar bovenal ook erg in de war. Want, hoe nu verder?
Want wat zovele helaas nog niet weten, en ik nu dus inmiddels (gelúkkig!) wel, is hoe wij, op alle gebieden van ons bestaan (politiek, gezondheid, media, economie, voeding, onderwijs, noem maar op) zo vreselijk enorm voor de gek worden gehouden!! Alles wat we horen, lezen en zien is precies - en alleen dàt- wat ze wíllen dat we horen, lezen en zien!
Een select groepje heeft de regie en -bijna letterlijk- de touwtjes in handen waarmee wij als marionetten worden bewogen.

En dit is nog maar het eerste aan informatie die ik tot dat moment zag...

Je hoeft niet te geloven wat ik hier neertik hoor, ook goed, even goede vrienden.
Joep riep ook: 'Complot theorie!'. En geloof me, dat had ik heel graag willen geloven (zoals ze ook wíllen dat we dat geloven, maar wat juist is dat ze zelf voeren), maar na de film te hebben gezien kon ik het allemaal niet niet meer geloven! Er zijn té veel bewijzen en bewezen bewijzen. Alles wordt onderbouwd, beargumenteerd en door heel veel mensen onderkent!
Ook Joep heeft de film inmiddels gezien en dus zijn wíj wakker. Ik ben geen relschopper en wil ook niemand overhalen (maar eigenlijk ook weer wel), maar mocht je er voor open staan, nieuwsgierig zijn geworden en er meer over willen weten...

Echt een aanrader, maar oordeel het zelf maar: www.Thrivemovement.com


dinsdag 3 februari 2015

Nieuwe naam


Wakker worden!!



En zo komt het dus dat ik, een paar weken na De Waarheid en De Film, besluit om mijn blog nieuw leven in te blazen.
Een blog die even in ruste is geweest, maar die ik wil gebruiken om mijn wake-up call en mijn ontdekkingsreis daarover met jullie te delen.

Ik zal hier mijn eigen weg, samen met mijn 3 mannen, beschrijven, maar ook links (naar artikelen, sites of anderszins) of informatie (op welk vlak dan ook) delen. Want misschien denk je dat je als individu niets kunt doen, maar met niks doen bereiken we zéker niks!

Dus houdt mijn blog in de gaten en deel de informatie die ik hier plaats om op deze manier nog meer mensen wakker te schudden!!
Het is namelijk ongelofelijk wat je, als je er eenmaal induikt, allemaal tegenkomt. En het is absoluut de moeite waard (sterker nog: noodzakelijk!!) om dat wereldkundig te maken!

En nu ik Nr. 15 nieuw leven inblaas, vond ik een nieuwe naam vanaf nu dan ook wel toepasselijk:
Nr. 15 wordt wakker!

Hopelijk volgen er snel nog veel meer mensen die wakker worden! 

maandag 2 februari 2015

De WAARHEID



Maandag 19 januari 2015.... (een paar weken geleden)

Niet vermoedend dat mijn kijk op de wereld drastisch zal gaan veranderen, ga ik aan het eind van de middag een van mijn twee jongens ophalen bij een vriendje. Terwijl nummer 2 aanhaakt bij het voetballen, klets ik nog even met de moeder in kwestie.
En dat gesprek zal me nog lang bijblijven...

Ze verteld me wat haar vooral bezighoudt.
En dan komt het. Ze verteld me de WAARHEID. Hoe zij, en haar man, al járen weten hoe de wereld écht in elkaar steekt en hoe het grotendeel van de wereld (waaronder tot op dat moment ikzelf ook behoor), geen idee hebben hoe wij letterlijk en figuurlijk geregeerd worden. Vol passie verteld ze een en ander en ondertussen denk ik 'nou, het zal allemaal wel meevallen' en schiet ik als automatisch in een soort van weerstand.
Ze schrijft een paar sites op en daarmee (en met mijn twee kids) ga ik weer huiswaarts.

Tja en wat dan?
Ik kan niet zeggen dat het me niks doet, want om een of andere reden gaan er allerlei belletjes in mijn hoofd af.
En dus besluit ik het briefje er de volgende dag toch maar even bij te pakken.

Op één van de sites staat een film. 'Oohh, 2 minuten, dat kijk ik wel even'. Tot ik nog een keer kijk en denk; 'F%^#@$@, 2 uur!!'. Dus besluit ik het introductiefilmpje, dat wel maar 2 minuten duurt en er naast staat, te gaan kijken.
Na 15 seconden ben ik echter óm! Ik ga de hele film kijken!!

Inmiddels is dit een paar weken geleden en wil ik eigenlijk tegen iedereen roepen:
WAKKER WORDEN!!