zondag 8 februari 2015

CIA op de hielen...





En dan ben je wakker en ga je dingen zien en begrijpen. Maar je hoort ook dingen. Akelige dingen. Dingen als dat mensen uit de weg worden geruimd als ze niet netjes met de kudde meehobbelen. Als ze dingen wereldkundig maken. Als ze herrie gaan schoppen om andere mensen wakker te maken. Eigenlijk dus gewoon omdat ze de waarheid vertellen. Hoe krom is dat wel niet? In wat voor wereld leven we dan eigenlijk?

En dan ben je best wel af en toe even op je qui vive... Bijvoorbeeld wanneer je internetverbinding er zomaar ineens uit klapt. Dat gebeurt natuurlijk best wel vaker, maar ineens bezorgd het je kippenvel als je net even wat echt nieuws zit te lezen.
Dan denk je meteen dat de CIA je op de hielen zit...
Waarom schrijf je er dan een blog over zou je je kunnen afvragen. Maar, waarom niet?! Moet ik mijn ogen dan dicht houden en mee blijven hobbelen in die kudde? Misschien ben ik maar een héél klein druppeltje op die gloeiende plaat, maar vele druppeltjes...

Want als we zelfs de waarheid niet meer mogen vertellen? Is dat dan de wereld waarin we wíllen leven?
Volgens mij, en alle andere die inmiddels wakker zijn, kan het ook anders. En kan het een wereld zijn waarin iedereen kan gedijen.

We moeten dan alleen even allemaal onze oogkleppen afgooien en gaan kijken naar hoe het er nu aan toe gaat...  Want wie anders kijkt, ziet meer. Veel meer....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten