woensdag 25 februari 2015

WiFi


Foto afkomstig van WantToKnow.nl



Ergens (diep van binnen) wéten we allemaal: 
gebruik van draadloze apparaten is niet goed voor ons.

In onder andere Frankrijk worden de burgers inmiddels wél in bescherming genomen en is bijvoorbeeld het gebruik van WiFi en GSM's op scholen verboden. Wat doet Nederland?


Op 'Want to Know' vond ik dit artikel (een gedeelte van):

Inmiddels is in Frankrijk het gebruiken van Wi-Fi en GSM verboden op scholen, niet om van het storende gebruik van mobiele telefoons af te zijn, maar... om gezondheidsredenen! België verbiedt al gsm´s voor kinderen tot 7 jaar en ook erkent het gerechtshof in Israël en Italië het causale verband tussen een (hersen-)tumor en straling van een mobiele telefoon.
In de meeste landen wordt aan voorlichting gedaan en gelden strenge regels omtrent de plaatsing van zendmasten voor UMTS/GSM/LTE (niet in de buurt van woonwijken of scholen). Maar in Nederland wordt echter, zonder enig overleg van betekenis, momenteel gewerkt aan het uitrollen van een nieuw, 4-Gigahertz-netwerk. Het netwerk dat er in Brussel nu nog niet kan komen, omdat het daar alle gezondheidsnormen overschrijdt...!

Verder lezen op de site van WantToKnow.nl (klik hier)



En het volgende artikel (een gedeelte van) vond ik op de site 'Stralend kind':

Straling: de asbest van de toekomst

Het wereldwijd toenemen van hersen- en oortumoren brengt de WHO in verband met langdurig bellen. Vooral kinderen lopen risico, omdat telefoonstraling dieper het kinderbrein binnendringt dan bij volwassenen. Om kinderen te beschermen hebben landen als Frankrijk en Oostenrijk mobiel bellen op scholen verboden. In België mogen kinderen tot 7 jaar oud niet mobiel bellen. In Frankrijk is wifi wettelijk verboden op alle plekken waar kinderen jonger dan drie jaar worden opgevangen. Als de wifi-verbinding op basischolen niet wordt gebruikt, moet die volgens deze wet worden uitgeschakeld. In Israël en Italië erkent het gerechtshof het verband tussen een (hersen)tumor en straling van een mobieltje. In Nederland is het opvallend stil.

Kinderen extra gevoelig voor straling

Kinderen zijn extra gevoelig voor straling.
Daarom ...

  • heeft de rechter in Frankrijk mobieltjes en draadloos netwerk in scholen verboden.
  • stelt het hoogste Europese milieuagentschap (European Environment Agency) dat het blootstellen van kinderen aan wifi (=magnetronfrequentie) vergelijkbaar is met het blootstellen van kinderen aan asbest, lood-benzine en nicotine. Deze (magnetron!)straling bij laptops/notebooks is extreem hoog. Raad van Europa: totaalverbod van mobiele telefoons en wifi op scholen.
  • verbiedt Belgie de verkoop van mobieltjes aan kinderen en reclame voor mobieltjes aan kinderen.
  • waarschuwt het Israëlische Ministerie van Gezondheid uit voorzorg tegen gebruik DECT telefoons.
  • willen verzekeringsmaatschappijen het langetermijn risico van mobiele telefonie niet meer verzekeren.
  • stellen Zorgverzekeraars: “GSM tijdens zwangerschap leidt later tot slecht gedrag kinderen”
  • adviseert de overheid in Duitsland om thuis geen draadloos netwerk te installeren.
  • waarschuwt de overheid in Zwitserland voor het gebruik van WLAN (draadloos netwerk/ Wifi)
  • hanteren o.a. Nieuw-Zeeland, Luxemburg, België, delen van Spanje, Salzburg veel lagere stralingsnormen.
  • is er in Frankrijk een nieuwe wet: Reclame maken voor tablets voor kinderen onder de 14 wordt verboden (met een boete van € 75.000). Dat verbod was er al voor mobieltjes. Adverteren voor mobieltjes zonder 'headsets' wordt eveneens verboden. WiFi wordt verboden voor crèches, d.w.z. voor kinderen onder de drie.

Lees verder op de site van Stralend kind (klik hier)


Best alarmerend vond ik...
Hier blijven de mobiele telefoons tegenwoordig 's nachts beneden en de WiFi 
gaat eind van de dag gewoon uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten