woensdag 30 mei 2012

Loetje


Met testbril bij de oogarts

Sinds februari heeft Olivier een bril. Zoiets bedenk je niet als ouder, zoiets gebeurt gewoon. Vreselijk vond ik het in het begin, zielig ook vooral, maar het wende snel en gezien het feit Olivier vráágt om zijn bril bewijst dat het nodig is, dus ach dan zetten we ons vooraf bedachte beeld maar even opzij.
Als je kind namelijk letterlijk scheel gaat kijken, moet je wat. 
Eind deze maand hadden we weer een afspraak in het ziekenhuis bij de oogarts (daar is een heel mooi ander woord voor, maar ik krijg dat nooit uit mijn strot en 'oogarts' snapt iedereen).
Op zich prima natuurlijk, maar hij ging zelfs mét bril scheel kijken en zodra het ding afgaat is het helemaal geen gezicht meer. Hij knijpt met zijn oog en grijpt gewoon mis als je hem iets aanreikt. Op zich natuurlijk kei lachwekkend, maar toch ook wel serieus zorgelijk. Dus hebben we de afspraak verzet en gingen onze schele Loetje en ik vandaag weer terug naar het ziekenhuis.
Op zich allemaal niet zo spannend. In de verte ziet hij prima, maar zodra dichtbij... En aangezien hij na de schoolvakantie naar groep 3 gaat en dan echt serieus geacht wordt iets zinnigs te gaan doen op school, leek het ons wel handig even wat eerder aan de bel te trekken (je wilt tenslotte niet dat je kind niks ziet of niet mee kan, omdat jij te laks bent geweest om actie te ondernemen).
Vanmiddag zaten we dus ook direct bij de opticien (ze kennen ons inmiddels, want kind en bril betekent dat je vaak bij zo'n opticien binnen staat om hem wéér een keer af te laten stellen...). Onze Loetje krijgt een zogenaamde long-line in zijn glazen. Olivier zelf noemt het een 'oud-opaatje-brilletje', want hij krijgt een apart leesgedeelte in zijn glazen. Op zich zul je daar als toeschouwer niet direct (hoop ik) iets van zien, maar....het worden ook van die jampotglazen?!
Nou, daar wordt je als ouder nou echt blij van!! Een (jouw!) kind met jampotglazen! Jippie a jee!
Ik kan niet wachten tot de bril klaar is....
Laten we hopen dat de techniek anno 2012 steeds beter wordt en dat het meevalt. Net zoals het hele brilverhaal tot nu toe mee is gevallen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten